Praktische informatie

Maatregelen i.v.m. de corona-epidemie

Als u al bij mij in behandeling bent, kunt u nog steeds op consultatie komen, tenzij u of één van uw gezinsleden verkouden of ziek is of tenzij u contact hebt gehad met iemand die positief getest heeft. Tijdens de consultatie staan ramen en deur open en respecteren we de geldende maatregelen. U kunt bij het binnenkomen uw handen ontsmetten. 

Risicopatiënten (ouder dan 65 jaar, bijkomende aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, suikerziekte,...) blijven voorlopig beter thuis. 

Wie vragen heeft of ongerust is, mag me natuurlijk altijd bellen.  

Is er een wachtlijst?

Op dit moment start ik geen nieuwe behandelingen meer op. Ik houd geen wachtlijst bij. Zodra ik weer ruimte heb om nieuwe behandelingstrajecten op te starten, zal ik dat hier op de website vermelden. Gelieve geen berichten te sturen om toch een afspraak te vragen, want daar kan ik helaas niet op ingaan.

Uren consultaties

Afspraken zijn voorlopig enkel mogelijk voor mensen die al in behandeling zijn en dat op:

- woensdag (9 u. - 11.15 u.)
- vrijdagvoormiddag (9 u. - 11.15 u.)

Hoeveel kost een consultatie?

Ik ben geconventioneerd. Dat betekent dat ik de officiële tarieven toepas. 
Betalen kan cash, via overschrijving met uw smartphone of via het scannen van een QR-code met uw smartphone. Ik heb geen bancontacttoestel.

Hoe een afspraak maken?

Afspraken worden telefonisch gemaakt, bij voorkeur door de patiënt zelf. Ik ben bereikbaar tijdens de uren van de consultaties. Op dit moment start ik geen behandelingen bij nieuwe cliënten op. Ik houd ook geen wachtlijst bij. Gelieve geen berichten te sturen om toch een afspraak te vragen, want daar kan ik helaas niet op ingaan.  

Is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk?

Dat is niet verplicht. Maar lichaam en geest vormen één geheel en werken op elkaar in. Ik vind het dus nuttig dat uw huisarts op zijn minst op de hoogte is van uw psychische klachten.

Wat bij arbeidsongeschiktheid?

Als ik van mening ben dat uw psychische klachten werken onmogelijk maken, kan ik u arbeidsongeschikt verklaren. Ik zorg dan voor een attest voor de werkgever, ik vul zo nodig het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid voor de mutualiteit in en als u dat wenst, schrijf ik een verslag voor de adviserend geneesheer als u wordt opgeroepen voor controle.

Behandeling minderjarigen

In principe behandel ik enkel volwassenen (+ 18 jaar), maar als uw kind bijna 18 is en voor de 18e verjaardag niet meer terecht kan bij een kinder- en jongerenpsychiater, maak ik soms een uitzondering. Op dit moment start ik echter geen behandelingen bij nieuwe cliënten op. Ik houd ook geen wachtlijst bij.

Nog vragen?

Als u nog vragen hebt, stel ze gerust via het contactformulier op deze pagina. Dat formulier dient niet om een afspraak te plannen. Afspraken worden enkel telefonisch gemaakt, maar op dit moment start ik geen behandelingen op bij nieuwe cliënten. Ik houd geen wachtlijst bij. Gelieve geen berichten te sturen om toch een afspraak te vragen, want daar kan ik helaas niet op ingaan.