top of page
Zoeken
  • Anneleen D'haene

Zaterdag 11 april 2020

Ik krijg de indruk dat mensen het stilaan beu worden, de lockdown. Er ontstaat onrust. Beschuldigingen, verwijten, irritatie, wrevel,... steken stilaan de kop op in berichten op sociale media, in nieuwsberichten, in gesprekken. Sommigen hopen dat de maatregelen snel versoepeld zullen worden, anderen gaan er vanuit dat het nog héél lang zal duren. Ik denk dat de overheid het best snel duidelijkheid zou scheppen. En ik hoop dat de experts die de exit voorbereiden, de zogenaamde GEES, ook rekening zullen houden met de psychologische aspecten van een lockdown. Enerzijds is het voor veel mensen bijzonder zwaar om zo lang in semi-quarantaine te leven, anderzijds is het in mijn ogen belangrijk om vooraf zo goed mogelijk in te schatten hoe mensen zullen reageren als de overheid beslist om een regel te versoepelen of in stand te houden. En wat de impact zal zijn op de financiële toestand, het welzijn en de gezondheid van mensen.

Iedereen lijkt er nu vanuit te gaan dat alle maatregelen gehandhaafd worden tot begin mei. Maar wat daarna? We hebben perspectief nodig. Negatieve duidelijkheid is vaak gemakkelijker te hanteren dan onduidelijkheid.

Mijn hoofd zit vol vragen en ideeën en suggesties, maar niemand zit daarop te wachten natuurlijk, haha.


Intussen bevalt dit rustigere leven me nog altijd. Ik besef eens te meer dat we heel drukke jaren achter de rug hebben en ik merk dat het ongelofelijk deugd doet om nu al weken aan een veel rustiger tempo te leven. Dat het al een hele tijd mooi weer is, helpt natuurlijk. Ik geniet van de tuin. Er is weer een nieuwe soort tulpen uitgekomen. Toen we in het najaar bolletjes aan het planten waren, stak dat na een tijdje wel wat tegen, maar wat ben ik blij dat we doorgezet hebben. De kleurrijke, fleurige borders zijn een plezier voor het oog. De nieuwe appelbomen lijken aan te slaan, de vijgenboom heeft de winter goed overleefd, de potplanten die sinds dit jaar in volle grond staan, doen het beter dan ooit.

Ik ben aan een nieuw boek begonnen, een klepper van bijna 1000 bladzijden.

We hebben het vierde seizoen van 'La casa de papel' in twee halve dagen uitgekeken. Ook in het tweede seizoen van '13 Reasons why' ben ik al een heel stuk gevorderd.

Ik ben vol enthousiasme begonnen aan het eerste deel van de CAL van Haakplein. Een heel leuk patroon, en gelukkig niet moeilijk.

Tussendoor chatten, videochatten, mailen, bellen. En veel nieuws lezen en beluisteren.

En zo vliegen de dagen voorbij.


Werken en huishouden doe ik natuurlijk ook nog. Gelukkig kan en mag ik werken en loopt dat goed.


Drie dingen waar ik vandaag dankbaar om was:

- de krant lezen in de zon

- mijn lievelingspistolets eten

- de slappe lach krijgen aan tafel


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De frituur ging vandaag weer open! Daar waren wij heel blij om. Ik mocht de frietjes gaan halen. Mocht, ja, want het was daar gezellig. Niet de kille sfeer van in de supermarkt, waar iedereen zwijgt e

Ik word een rariteit in de supermarkt: ik draag geen mondmasker en geen handschoenen. Maar ik houd wel afstand, raak mijn gezicht niet aan en was mijn handen zodra ik thuis ben. Het is een hele exped

Vanochtend kwam een van de kinderen zo blij als wat vertellen dat ze geen examens zouden hebben! Een van de leerkrachten had dat verteld tijdens een online-les. Het bleek een aprilgrap te zijn... Noch

bottom of page