top of page
Zoeken
  • Anneleen D'haene

Dinsdag, 31 maart 2020

Wat een heerlijk weer was het vandaag. Ik had héél weinig werk. Mensen durven of kunnen niet komen, dus mijn agenda is niet zo goed gevuld als gewoonlijk. En dus had ik tijd om me buiten te installeren met een sjaal rond mijn schouders en een dekentje over mijn benen en het prachtige boek 'De sterrengever' van Jojo Moyes uit te lezen. Echt een aanrader!


Ik wandelde nog eens een keer rond door de tuin. Overal verschijnen bloesems. Bomen en struiken krijgen blaadjes. Een perkje tulpen komt stilaan in bloei. Ja, de lente is wel een van mijn favoriete seizoenen. Net als de herfst, en de zomer, en de winter eigenlijk ook. Ik hou vooral van de wisseling van de seizoenen. Uitkijken naar wat er gaat komen, ervan genieten eenmaal het zover is en het dan stilaan een beetje beu worden en weer uitkijken naar het volgende seizoen dat er aankomt. Zo werkt dat voor mij.

Ik zou eigenlijk best wat onkruid kunnen weghalen, zag ik, maar net zoals ik een luie huisvrouw ben, ben ik ook een luie tuinierder. Ik maak mezelf wijs dat onkruid goed is voor insecten en dat onkruid vermijdt dat de grond te veel uitdroogt. Lezen geeft me zoveel meer voldoening en is zoveel verrijkender dan huis en tuin pico bello in orde te houden.


Er kwam een mail binnen over het vrijwilligerswerk dat een van de kinderen in de zomer wil doen. Of dat zal doorgaan is nog onduidelijk. Er zijn al heel wat geplande activiteiten van de kinderen geannuleerd. Ze zijn dan telkens teleurgesteld natuurlijk, maar ik denk dat het helpt dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Ze klagen alleszins niet.


Ik vulde ook de enquête van professor Van Damme in, van de UA, maar vroeg me net als vorige keer af hoe betrouwbaar de resultaten zullen zijn, omdat ik vermoed dat vooral gemotiveerde mensen die goed hun best doen om zich aan de maatregelen te houden de vragenlijst invullen. Wie niet de moeite wil doen om afstand te bewaren, in zijn kot te blijven, handen regelmatig te wassen, enz., zou die de moeite doen om de enquête in te vullen?


Drie dingen om dankbaar voor te zijn:

- dat hierboven genoemde prachtige boek

- de hond aan mijn voeten

- tijd om rond te lummelen

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ik krijg de indruk dat mensen het stilaan beu worden, de lockdown. Er ontstaat onrust. Beschuldigingen, verwijten, irritatie, wrevel,... steken stilaan de kop op in berichten op sociale media, in nieu

De frituur ging vandaag weer open! Daar waren wij heel blij om. Ik mocht de frietjes gaan halen. Mocht, ja, want het was daar gezellig. Niet de kille sfeer van in de supermarkt, waar iedereen zwijgt e

Ik word een rariteit in de supermarkt: ik draag geen mondmasker en geen handschoenen. Maar ik houd wel afstand, raak mijn gezicht niet aan en was mijn handen zodra ik thuis ben. Het is een hele exped

bottom of page