top of page
Two Dried Leaves

Mindfulnesstraining (wordt momenteel niet georganiseerd)

Stoppen - kijken - bewust reageren

In een mindfulnesstraining leer je om met een open geest en een milde houding te kijken naar wat zich hier en nu aandient, met volle aandacht, zonder te oordelen, zonder iets te willen veranderen aan de gevoelens, gedachten, neigingen, lichamelijke sensaties die je opmerkt. Je duwt ze niet weg en laat je er niet automatisch door meeslepen. Zodra je merkt dat dat toch gebeurt, richt je je aandacht opnieuw heel vriendelijk naar wat er hier en nu is.

Wat er is, is er. Hou niets vast en hou niets af. 

Zo ontstaat er ruimte om bewust te beslissen hoe je wil omgaan met wat er is in plaats van er onmiddellijk op te reageren vanuit een automatisme.

Op dit moment worden geen trainingen opgestart. (De training bestaat uit 8 sessies van 2 uur. De kostprijs per sessie bedraagt 26,59 euro, waarvan 19,95 euro of 23,94 euro (verhoogde tegemoetkoming) wordt terugbetaald . U kunt zich aanmelden via het formulier hier. Zodra er 8 kandidaten zijn die op dezelfde dag vrij zijn om de sessies te volgen, wordt een training gepland.) 

Je hoeft niet in behandeling te zijn of psychische problemen te hebben om deze trainingen te volgen, maar er wordt wel een consultatie vooraf gepland om kennis te maken.

De trainingen zijn geen behandeling op zich, maar kunnen een aanvulling zijn voor wie in behandeling is. 

Mindfulnesstrainingen vragen een grote inzet thuis. Er wordt verwacht dat je dagelijks minstens 3 kwartier oefent.  

 

Adres: Mechelsebaan 1, 3140 Keerbergen. Draag gemakkelijke kledij en breng een matje mee.

Over mindfulnesstrainingen: Inner_about
bottom of page